Falkenberg

Falkenbergtjej i fotbollslandslag

”Mitt mål sen jag började spela fotboll”
1:06 min

En spelare i Falkenbergs FF har blivit uttagen att representera Albaniens landslag i fotboll. Det handlar om Arbnora Robeli som till vardags spelar anfallre i division två.

Hennes pappa skickade några filmer där Arbnora gjorde några mål till den albanska förbundskaptenen och det räckte för att få vara med i landskampen mot Makedonien i nästa vecka.

– Han skickade iväg till det albanska förbundet. De var intresserade och nu får jag åka ner och testa på, säger Arbnora Robeli.

Från division 2 till att hamna i ett landslag. Hur tänker du om den grejen?

– Det har inte sjunkit in i huvudet ännu att jag ska ner. När jag berättar för folk så blir de mer glada än jag blir, men det här har varit mitt mål sen jag började spela fotboll. Oavsett om det är det svenska eller albanska landslaget.

Hur känner du inför det att du ska spela med nya människor som du inte träffat innan?

– Jag är lite nervös för språket, även om jag kan språket någorlunda så är det en helt annan dialekt i Albanien än det är i Kosovo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".