Falkenberg

Politikermöte om rutten skola

Ruttet tak och fuktskador - lokaler på Gymnasieskolan i Falkenberg har haft stora miljöproblem men ombyggnaden drar ut på tiden. Idag träffas politikerna för att försöka få rätsida på alla turer kring problemen.

Det var Språkstudiehallen, hus 2 på skolan, som visade sig tidigare i år ha omfattande fukt- och rötskador.

Det hela började förra senvintern när man skulle skotta taken och upptäckte att de var skadade och behövde åtgärdas. Under våren sattes så ett handlingsprogram, tillfälliga lokaler i folkets hus hyrdes åt de elever som vanligen vistas i Språkstudiehallen. Tanken var att det skulle stå klart nu i årsskiftet, men på vägen har problemen istället hopat sig.

Delar av de pelare som håller upp takkonstruktionen hade omfattande fukt och rötskador till följd av dålig dränering. Husets bottenplatta, som enligt handlingarna skulle vila på grus, låg i själva verket direkt mot jord och tidsplaneringen att lokalerna skulle stå färdiga till vårterminen 2012 är omöjliga.

På skolan vill ingen uttala sig om vad som sker härnäst utan hänvisar till Martin Lövström som är utredare på Barn och ungdomsförvaltningen. Han vill heller inte ställa upp på någon intervju innan dagens möte med kommunstyrelsen.

Den summan som nämndes inledningsvis för att åtgärda problemen var 9,7 miljoner och Martin Lövström vill inte spekulera i ifall det fortfarande stämmer. Han hoppas och tror dock att kommunen kommer bevilja något form av tillskott. Några andra möjligheter tycks inte finnas om man vill kunna använda språkstudiehallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".