Annabel Sneider med lagkamrater på Kids Volley/Foto: Christian Egefur
Onsala

70-tal barn spelade Kids Volley

"Man har en boll och så har man jätteroligt"
1:31 min

Ett 70-tal barn från olika klubbar i Halland och Göteborgsområdet samlades under söndagen i Rydets idrottshall i Onsala för en stor turnering i vad som kallas "Kids Volley" -  en form av Volleyboll som kom till Sverige så sent som 2006.

– Man samarbetar ganska mycket och man har en boll hela tiden. Man är fyra på plan, och man har väldigt roligt! förklarar mycket unga spelaren Annabel Snelder.

Det är i korta drag vad Kids Volley går ut på. Riktig volleyboll är tekniskt ganska svårt och dessutom kan det göra ont på armarna om man är för liten, så det här är ett sätt att locka yngre att börja med sporten.

I Kids Volley kastar och fångar man bollen istället för att slå till den.

Enligt arrangerande VK Westans ordförande Sofia Dahlström har det tidigare varit lite svårt med nyrekrytering. När barnen är tillräckligt stora för plocka upp volleyboll så är de oftast redan inne i andra sporter.

Kids Volley verkar däremot funka alldeles ypperligt. Ett 70-tal barn från olika klubbar i Halland och Göteborgsområdet samlades i idrottshallen denna dag.

Man är inte indelad efter ålder, utan i nivåer, baserade på hur mycket man lärt sig. Tränaren Emma Snelder, tillika Annabels mamma, är själv gammal volleybollspelare, och den som drog igång det hela.

– Jag såg det för ungefär tre år sen och var på en tränarkurs. Sen drog jag igång det, från början med mina två barn och deras kompisar och sen har det vuxit.

I dagens turnering räknas inga poäng. Alla vinner och får medalj oavsett hur det går i matcherna. Annabel Snelder håller dock lite koll ändå.

– Jag har spelat en match, men då förlorade vi

Aj då, men då vinner ni säkert nästa va?

– Jo, det tror jag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".