Vänsterpartister i intern strid

Vem ska egentligen finnas med på vänsterpartiets lista till landstinget? Åsikterna går isär och känslorna svallar efter partiets valkonferens i helgen.
De exakta turerna kring bråket inom vänsterpartiet är inte helt enkla att utröna eftersom åsikterna är många men ingen är beredd att kommentera bråket i radio. Klart är att man vid helgens valkonferens inte kunde komma överens om vilken lista som skulle gälla. Klart är också att vänsterpartisten Gunnel Karlsson som en protest har valt att inte ställa upp på vänsterpartiets lista och att hon avsagt sig alla uppdrag för vänsterpartiet. Vänsterpartiets nuvarande förstanamn i landstinget Viking Bengtsson säger också till P4 Radio Halland att han på grund av alla turer nu funderar på att byta parti. I slutet av mars håller vänsterpartiets hallandsdistrikt en ny valkonferens för att försöka få fram en landstingslista.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista