Bussförare döms för att ha slagit 16-åring

En bussförare i Halmstad blev så ilsken på en berusad 16-åring att han slog ned honom och dunkade hans huvud mot marken. Nu har chauffören dömts för misshandel till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.

Pojken som hade busskort försökte övertala chauffören att låta flickvännen åka med utan att ha tillräckligt med pengar till hennes biljett. När hon inte fick det blev han arg och hävde till slut ur sig något om ”djävla gubbjävel” och steg av bussen. Utanför sparkade han mot bussen och sträckte finger mot föraren.

Föraren tappade behärskningen, rusade ut, gav 16-åringen ett knytnävsslag och dunkade pojkens huvud mot marken ett par gånger. Halmstads tingsrätt konstaterar att orsaken till misshandeln var 16-åringens klart kränkande beteende men att det våld bussföraren utövade inte stod i rimlig proportion till kränkningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".