Lövdén - Hallands nya landshövding

Lars-Erik Lövdén har utsetts till ny landshövding i Halland. Idag när statsminister Göran Persson presenterade sin nya regering sa han att Lövdén slutar som kommun- och bostadsminister och istället blir landshövding.

Lars-Erik Lövdén, som är 54 år kommer från Malmö. Han har en fru som heter Christina, två barn och där bor han fortfarande.
I botten har han en juridikexamen från Lunds universitet. På 70-talet sysslade Lövdén med kommunpolitik i Malmö, bland annat som ledamot i kommunfullmäktige och kommunsekreterare i Malmö

Han har ett antal olika poster på meritlistan - politiska sådana, och har suttit i en mängd olika kommittér och utskott. Lövdén har bland annat sysslat mycket med kriminalpolitik och arbetat för rikspolisstyrelsen. Om man läser om honom på riksdagens webbsida kan man också få veta att Lars-Erik Lövdén, när han  är ledig gärna ägnar sig friluftsliv, läsning och matlagning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".