Spår efter rymling slutade vid väg

Polisen sökte på torsdagskvällen med hundpatruller efter den 17-åring som i förra veckan rymde från Fagareds ungdomshem i Lindome. Polisen sökte av området kring en motorvägsavfart vid Östra Karup utanför Båstad sedan ett vittne rapporterat att han sett 17-åringen där.

Men polisens sökande gav inget resultat och inga nya insatser har gjorts under natten , säger länsvakthavande vid Skånepolisen, Ingvar Landin.

17- åringen är dömd för dubbelmordet på Hallandsås i januari i år

Vid niotiden på kvällen fick polisen in ett tips om att den 17-årige rymmaren hade synts i trakterna kring Östra Karup vid E6:an utanför Båstad. Uppringaren hade sett 17-åringen i ett skogsparti och polisen satte genast in patruller och hundar i sökandet. Skogspartiet som genomsöktes ligger inte långt från den plats där två 18-åriga kvinnor mördades i januari i år och som 17-åringen dömts för.

Enligt länsvakthavande befäl vid Skånepolisen, Ingvar Landin, var tipset man fick in trovärdigt och mycket tyder på att det var 17-åringen som man hade sett. Sent igår kväll fick en hundpatrull upp ett bra spår men vid en asfalterad väg slutade helt plötsligt spåren. Enligt Landin är det troligt att den som lämnat spåren där blivit upplockad av en bil och försvunnit. Runt midnatt avslutade polisen sin insats kring Östra Karup och 17-åringen är alltså fortfarande på fri fot.
Det är nu en dryg vecka sen han rymde från Fagareds ungdomshem tillsammans med en jämnårig intagen.
17-åringen bedöms enligt länsvaktahavande befäl vid skånepolisen inte som farlig för allmänheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".