Jämställdheten ska bli bättre

Inga osakliga löneskillnader mellan kvinnorn och män, föräldrarledighet ska ses som en merit och lönerna ska öka mest i kvinnodominernade yrkesgrupper. Det är hörnstenar i en nya jämställdhetsplan för Landstiget Halland.
Efter att sjuksköterskorna under senare år haft en förbättrad löneutveckling räknar nu landstingsledningen med fokus på gruppen undersköterskor. Att slå fast att lönerna ska öka mest i kvinnodominerade yrkesgrupper är en klar signal inför nästa lönerörelse, säger landstingsstyrelsens ordförande Ann Marie Broddén till P4 Radio Halland. Landstingsstyrelsen talar om ge fler deltidsarbetande möjlighet att arbeta heltid, men man vill också försöka sänka antalet arbetstimmar för de heltidsarbetande som ett led i att minska sjukfrånvaron. Den nya landstingsdriektören Mona Boström, vill gärna tänka i nya banor när det gäller arbetstiden. I stället för traditionella 8 till fem varje vardag, nämnder hon försök som gjorts ed att arbeta tre dagar, och vara ledig tre dar, vardag som helg. Försök som sägs ha gett positiva resultat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".