Möllevägsskolan läggs ned

Protesterna från föräldrar och personal hjälpte inte. En majoritet i kommunfullmäktige sade på torsdagskvällen ja till att lägga ner Möllevägsskolan i Falkenberg.

2002 beslutade den borgerliga majoriteten att renovera skolan, men med motiveringen att renoveringen kostar minst 26 miljoner kronor och att elevantalet minskar så klubbade man igenom att skolbarnen på Möllevägskolan istället ska gå på Tångaskolan och Schubergstorpsskolan.

38 röstade för och 13 emot. De som var emot var kristdemokraterna, folkpartiet, vänstern och spi.

Ingemar Johansson, som är centerpartist och kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg säger att det egentligen inte ska vara så här, utan har man väl bestämt sig för något så ska det genomföras.

- Men nu tillkom det speciella omständigheter som sämre ekonomi och en ny utredning av elevunderlaget som visar att skolan inte behövs, säger Ingemar Johansson till P4 Radio Halland.

Ordföranden i Föräldraföreningen Lars Andrén säger att han är besviken på de politiker som gick till val på den här frågan förra gången. Han säger att man inte har fått ett klart alternativ presenterat för sig och därför vet man inte vad man har att vänta sig. Han säger att man inom Föräldraföreningen känner en stolthet över vad man kämpat för och att man skapat en opinion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".