Halmstad

Hemlöst katthem

1:15 min

Många hemlösa katter i Halmstad riskerar att avlivas. Katthemmet Kattmyntan i Snöstorp står snart utan lokaler när deras hus ska rivas för att ge plats åt ett dagis och någon hjälp från kommunen att hitta nya lokaler har man ännu inte fått.

--Det känns orättvist. Många föreningar får hjälp av kommunen. Men vi som verkligen gör en tjänst åt kommunen och tar hand om de här katterna så att kommunen slipper skjuta av dem, får ingen hjälp,  säger Boja Anicic som är ordförande på katthemmet.

Under flera år har det varit tal om att huset ska rivas, och katthemmet har själva försökt hitta alternativa lokaler men det har inte lyckats. Eftersom kommunen planerar att bygga ett dagis på tomten under 2012, vet man att det snart är dags att flytta men när det blir har man inte fått något besked om. Om man inte hittar något kommer man vara tvungen att avliva katterna.

 – Det är ju grymt både mot oss och mot katterna, säger Boja Anicic.

 Nu vädjar Kattmyntan till allmänheten om att man ska höra av sig om man känner till någon ledig lokal. En annan lösning kan vara att arrendera kommunal mark där man kan sätta upp arbetsbodar för katterna.