Varberg

Påsken är årets första stughelg

1:34 min

Påsken är för många årets första helg i sommarstugan eller på campingplatsen. I Apelviken i Varberg har många sommarstugeägare anlänt till sina stugor för första gången i år.

– Man brukar komma hit i påsk. Det är öppningsläget för att starta sommarsäsongen, berättar Birgitta Albertsson från Kinna som just anlänt till sin stuga i Apelviken.

Trots att sommaren just nu känns långt borta inleds sommarsäsongen för många stugeägare i helgen och i Apelvikens stugområden är det full aktivitet. Det finns mycket att ordna med när man inte varit i stugan på ett tag menar Ronny Thorell från Borås som rafsar löv i trädgården utanför sin stuga. Några saker är särskilt viktiga att tänka på.

– Det viktigaste är att alltid kolla vattnet och att det inte är några ledningar som gått sönder. I torsdags hade kallvattnet frusit så det var en ispropp och en ledning hade lossat. Men det var bara att stänga av vattnet och trycka ihop det igen, så var det okej, säger Ronny Thorell.

 Det är också många husvagnsägare som gör sin premiär i helgen. Apelvikens campingplats var nära på halvfull igår .Och trots det kyliga vädret njöt Anna Olsen från Mölndal av minisemstern men mestadels inifrån husbilen.

 – Det är mysigt, lite avkoppling och man kan vara sig själv.