Bild från publikplats. Foto: Marcus Johansson
SUPERBLOGGEN

"Vi är på rätt väg"

En poäng i den svåra bortamatchen mot Assyriska får ses som ett helt okej facit, i synnerhet som Assyriska hade fler vassa chanser och Stojan gjorde en helgjuten insats i målet.

Assyriska borta på Södertälje Arena är en tuff uppgift, men inte en omöjlig sådan. Vi har vunnit mot dom på bortaplan förr och med segern mot Värnamo i bagaget fanns det förhoppningar om att vi skulle fortsätta på det spåret när vi fyra tappra lämnade Falkenberg vid halv elva tiden på förmiddagen.

Jag älskar att resa långt för att stötta mitt lag på plats. Under en resa på sammanlagt nästan hundra mil (fram och tillbaka) hinner man avverka en del samtalsämnen i bilen Rörande överens var vi alla om att en 4-5-1 formation var utesluten.

Det klassiska matstoppet på Vätterleden utanför Jönköping genomfördes och nervositeten började sedan som alltid att stiga (samma rutiner). På vägen upp skymtade vi Hammarbys supporterbussar i motsatt riktning på väg till Värnamo.

Vi var inte riktigt lika många FFF-supportrar på väg till Södertälje, men kärleken till vårt lag kan ingen ta ifrån oss. Väl framme på arenan blev vi placerade i hörnet på huvudläktaren där ett par andra FFF:are mötte upp. Glädjen att möta andra personer bärandes FFF-halsdukar är extra stor när vi inte är så många på plats.

Vi inledde bra första tio, sen får man väl säga att Assyriska styrde det mesta i första halvlek. Stojan var en suverän i målet, var även imponerad av Tobias Karlsson som nickade bort ett flertal uppspel från Assyriska. Hjärtat satt i halsgropen när bollen var på väg in i mål, men Danny Ervik räddade på mållinjen. 0-0 i halvtid kändes som en bonus. Framåt var vi ofarliga under den första halvleken.

Det blev en helt annan fart framåt när Victor Sköld byttes in. Även om Assyriska fortsatte att testa Stojan så får man inte glömma att vi skapade ett par farliga chanser i andra halvlek och jämnade ut spelet betyligt. Eftersom man helst lägger FFF:s chanser på minnet, får jag nämna Robin Ganemyrs avslut från , låt oss säga 25-30 meter samt Christoffer Carlssons avslut där returen studsade på Victor Sköld och utanför.

När slutsignalen ljöd får man ändå säga att man var nöjd med 0-0 även om tre poäng alltid är det primära. En svår bortamatch avverkad där vi får med oss en poäng med vetskapen om att hemmalaget ändå hade fler farliga chanser.

Denna hemresan blev betydligt enklare än när vi förlorade mot BP i andra omgången. Det känns trots allt som att vi är på rätt väg, jag hoppas mina föreställningar om detta bär frukt ikväll när Landskrona kommer på besök. I skrivande stund regnar det utanför mitt fönster, men jag hoppas det hinner vända till kvällen så det sluter upp bra med folk och bär fram FFF ikväll.

Glöm inte att anmäla er till Yellow And White Prides bussresa till Ängelholm som sker nu på måndag 21/5. Det går bra att anmäla sig direkt på vår hemsida. Vi behövs i alla matcher!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista