Halland

Stökigt för tågpendlarna

1:37 min

Det har varit många byten till buss för tågresernärerna på Västkustbanan i vår. Många banarbeten har, och ska genomföras. För pendlarna i Anneberg och Lindome blir det nu busstrafik ända till slutet av augusti. 

Banarbete mellan Helsingborg och Båstad tar slut nu i helgen, i stället blir det nästa vecka busstrafik mellan Varberg och Falkenberg.

--Vi försöker att samla banarbeten till storhelger, då det inte är lika många resernärer som annars, men klarar inte att hantera alla jobb på det sättet, säger Clas Lundstedt, informatör vid Trafikverket.

Från och med måndag och till slutet av augusti går det inte att använda pendelstationerna i Annerberg och Lindome. Stationerna ska få längre och högre perronger för att öka kapaciteten och komforten för pendeltrafiken.

--Vi har försökt att planera ersättningstrafik så att det ska bli så bra som möjligt för våra kunder, men det kommer att bli längre restider för en del, säger Kristian Lans, informatör vid Västtrafik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista