Många hade kommit till Sturegymnasiet för att få svar på tal. Foto: Lars Salomonsson/Sveriges Radio
Halmstad

Så gick det på hearingen

I går fick lärarna på de kommunalaskolorna i Halmstad chansen att ställa frågor till politiker i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden om det sparpaket med uppsägningar av lärare som är att vänta.

Många i publiken gav både under och efter mötet uttryck för sin frustration, för några svar eller kanske man ska säga för lärarna bra svar tyckte varken lärarna och elevrepresentanterna att man fick.

Som Kalle Wedar, lärare som jobbat många år på Sturegymnasiet:

Ju längre tiden går desto mer förvirrad blir jag av allt som händer. Ända sedan vi blev kommunaliserad tycker jag att vi hamnat i en utförslöpa, säger han-

Men Michael Svensson, socialdemokratisk ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, tycker att en sådan här hearing är viktig:

– Jag tycker det är bra att frågorna kommer upp till ytan och diskutteras, säger han.

Kunde ni ge svar?
– Jag kunde ge svar, vad vi tycker.

Lika nöjd var inte Dag Hultefors, moderat ordförande i nämnden.

– Jag tror att vi lyckats klara ut en del av de missförstånd och svara på en del av de frågorna som finns. Sen att tro att alla går härifrån nöjda tror jag är att hoppas för mycket av den här typ av möte.

Har du ändrat uppfattning i sakfrågan?
– När det gäller frågan om vi ska hålla oss till den budget vi har eller inte där har jag inte ändra uppfattning. Vi har ett ansvar att hålla oss till den budgeten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".