Foto: Marcus Johansson

"När förväntningarna är lägst presterar vi som bäst"

Ja, glädjen var enorm efter segern mot Ängelholm. Efter plattmatchen mot Landskrona var mina gulvita hjältar uträknade inför den svåra bortamatchen mot ÄFF, men det är väl vid dessa tillfällen detta lag jag lever för levererar också.

Jag har inte skrivit något efter Landskrona-matchen, men vi kan väl kort summera att det var en sorgsen dag och att besvikelsen genomsyrade min tillvaro ett par dagar därefter. Till bortamatchen mot Ängelholm i måndags drog vi ned 27 tappra själar i supporterbussen (ingen siffra vi är helt nöjda med, men bussen rullade i alla fall) för att bära fram vårt lag. Ängelholms tränare Joakim Persson gav både oss och spelarna extra tändvätska genom sitt yttrande inför matchen: ska Falkenberg ta poäng ska de ha tur. Då ska vi ha skapat och bränt en massa chanser.”

Denna kaxighet från motståndarna kanske var det som fick spelarna att tända till på ett helt annat sätt än tidigare. Till Joakim Perssons kaxighet kan vi dessutom lägga till den slogan ÄFF använde sig av på matchprogrammet ”Änglar flyger högre än falkar”. Tycker förvisso att den sistnämnda grejen var ett rätt originellt påhitt. Sådan kaxighet hade jag absolut inte haft något emot om FFF visade i en del avseenden i marknadsföringen. Däremot föredrar jag inte riktigt om mitt lags coach i stort sätt ställer ut skorna, men det är en annan femma.

Marcus Översjös tidiga mål var förlösande, sista hälften av första halvlek med Ängelholms kvittering kan vi glömma (ja, just nu vill jag bara tänka på allt som var positivt). Det mest härliga att skåda i måndags var hur FFF kom ut i andra halvlek med nyvunnen energi och tog tag i matchen igen. 3-1 seger borta mot Ängelholm är precis så underbart som det låter. Änglavallen är inget ställe du bara åker och hämtar tre poäng direkt, vinner du där nere har du troligtvis svarat för en stark insats. Jag hoppas killarna fortsätter på samma spår mot Hammarby. Jag vill inte se att vi går in och visar onödigt stor respekt utan att vi går ut och kör vårt race. Kapaciteten finns så nu fortsätter vi på detta spår.

Vi ger oss aldrig!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".