Kungsbacka

Tonåring sålde sprit till kamrater

En 16-åring i Kungsbacka togs av polisen när han sålde stora mängder alkohol till andra ungdomar. Nu är han misstänkt för grov olovlig alkoholförsäljning tillsammans med en 37-årig man som är den som försett 16-åringen med alkoholen.

Polisen spanade på de båda en tid innan de grep 16-åringen när han höll på att sälja alkohol i slutet av april. Han hade då 10 flak öl, tre boxar vin och 5 flaskor vodka. Polisen kom de på spåren efter tips och eftersom 37-åringen sålt alkohol tidigare.

- Mannen är den som levererat alkoholen till 16-åringen och han har sen gjort ett visst påslag när han har sålt vidare till sina kamrater, säger Lars Liffner utredningschef på polisen i Kungsbacka.

37-åringen sitter häktad och åtal för båda väntas den 8 juni.

- Försäljningarna som vi utreder har skett under 2012 och i stort sett i anslutning till varje helg på olika platser i centrala Kungsbacka, säger Lars Liffner.

Vad sade 16-åringen när ni grep honom?

- Han sa inte så mycket. Jag tror han blev mest chockad över att vi var på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista