Foto: Arkiv/Sveriges Radio
Hylte

Skärshult öppnar för camping

1:06 min

Skärshults camping intill Nissastigen kommer att vara öppen i sommar. Flera anbud om att vilja driva anläggningen har kommit in till Hylte kommun.

– Vi hoppas att det blir någon bra entreprenör som kommer att driva verksamheten vidare. Man kan med säkerhet säga att det kommer att vara öppet, säger Per Borg som är kommunchef i Hylte.

 I juni börjar den nya entreprenören att driva campingen, men några dagar i juni kommer hinna gå utan att det är bestämt vem, eftersom arbetsutskottet ska avgöra det nästa vecka.

 I februari i år slutade den förra ägaren driva campingen och sedan dess har kommunen letat efter nya ägare.

– Det känns jättebra. Det här är ju ett fantastiskt läge. Skärshult är en fin plats och en viktig plats för kommunen i och med att det är ju egentligen portalen in till kommunen, säger Per Borg.

Kändes det någon gång som att det var nära att det inte skulle vara öppet överhuvudtaget?
– Nej det gjorde det faktiskt inte. Vi har ju haft en process parallellt, där kommunen har köpt byggnader, så att kommunen äger campingen och alla byggnader på området. Och det gjorde vi inte innan, det är därför det har tagit lite tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista