Bild från läktaren. Foto: Marcus Johansson
superbloggen

"Två svåra bortamatcher, fyra poäng"

Vi placerar oss fortfarande i tabellens nedre regioner, men efter de två senaste matcherna är jag övertygad om att vi kommer klättra och visa inom en överskådlig framtid att FFF hör hemma på den övre halvan.

FFF:s säsonger brukar se ut enligt följande: En dålig start på våren, följs av en stark sommar med toppkänning, dalande i september månad någon gång och sedan gör vi en snygg sorti och tar en sjundeplats eller liknande. Jag skulle inte bli förvånad om årets säsong blir identisk med föregående när serien summeras i höst.

Fyra poäng har vi tagit i bortamatcherna mot Ängelholm och Hammarby vilket är ett väldigt bra facit. Nu gäller det att ladda om och fokusera på nästa uppgift. Degerfors på hemmaplan måste vi slå om vi ska tillhöra den övre halvan och det är just i sådana matcher FFF brukar ha svårt. Men jag hoppas vi kan klara att spela med pressen på oss för en gångs skull – kämpa FFF!

För att sammanfatta resan till Stockholm var där inget organiserat upp. Måndag och 50 mil hemifrån lockar inte många falkenbergare. Några tappra var vi som gjorde resan och vi reste olika vägar ska tilläggas. 17 man var vi totalt på Söderstadions bortasektion, några exil-falkenbergare mötte upp där. FFF-flaggorna vajade i luften genom hela matchen och trots våra minimala chanser att höras sjöng vi ändå.

I den första halvleken visade vi alldeles för stor respekt ute på planen, tycker inte det ska behövas en hel halvlek för att vi ska komma igång som det varit i en del matcher. Hammarby fick göra lite som de ville och vi skall väl vara glada att Bajen inte gjorde ytterligare något mål i första halvlek.

Till den andra halvleken kom vi ut som ett helt nytt lag. Glädjen var obeskrivlig bland oss tillresta när Anton Wede bara ett par minuter in i den andra halvleken spelade in bollen till Victor Sköld som dunkade upp bollen i nättaket. Glädjen och euforin försvann minuten senare när Hammarby återtog ledningen direkt.

Det baklängesmålet kändes riktigt onödigt då vi inlett andra halvlek riktigt bra och fått hemmalaget i gungning. Vi jobbade oss trots detta tillbaks igen i matchen och 2-2 målet var en riktig delikatess som jag i efterhand kollat otaliga gånger på fotbollskanalen och njutit av. Stoffe chippade fram bollen till Zlatan som i sin tur chippade bollen in i mål.

Det var en helt underbar känsla i både framspelningen och avslutet. Starkt att komma igen ytterligare en gång och kvittera. Tycker absolut inte på något sätt att vi behöver be om ursäkt för poängen heller. Däremot undanber jag mig gratulationer över att vi spelade oavgjort. Hammarby spelar i Superettan för tredje året i rad och det var inte direkt Barcelona vi spelade oavgjort mot för femte matchen i rad.

På söndag är det som sagt Degerfors som väntar hemma på Falkenbergs IP. Jag hoppas vi kommer ut heltaggade från sekund ett och fokuserar till hundratio procent på uppgiften. Vi supportrar träffas på Hertings Krog inför matchen som vanligt och laddar upp. Pushar även för att alla anmäler sig till de bussresor vi anordnar. Först på tur står Ljungskile 10/4 och det går bra att anmäla sig via YWP:s hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista