Dammen är det enda på Gurkbänken som är helt färdigt. Annars består området av grus, gräs och högar med jord. FOTO: Sara Hector/Sveriges Radio
Vessigebro

Inga fler pengar till Gurkbänken

1:31 min

Projektet med aktivitetsparken Gurkbänken i Vessigebro har fått avslag från kommunstyrelsen för extra bidrag till markarbeten.

Ulla Rickardsson, en av de många frivilliga i arbetsgruppen, tycker det är ett lite konstigt beslut.

- Det här är kommunal mark och vi gör ett jättejobb här frivilligt för att få ordning på kommunens mark. Så därför så hade det inte varit fel att just kommunen hade stått för markarbetet fullt ut.

Arbetsgruppen har fått 330 0000 kronor från kommunen för markarbetet. Men det blev dyrare än man hade räknat med bland annat eftersom det behövdes mer dränering och brunnar. Man bad kommunen om 100 000 kronor till, vilket man alltså häromdagen fick nej till. Men färdiga till öppningen åttonde september blir man ändå. För att ha råd med markarbetet skippar man bland annat massa lampor.

- När det här området är klart så är det ett tillskott till kommunen i stort, säger Ulla Rickardsson som är övertygad om att det blir bra även utan elen man nu får skippa.

Området är ungefär 2 hektar stort och ligger bredvid fotbollsplanen i Vessigebro. Namnet Gurkbänken kommer från den lilla upphöjda vägen längs med Brovallen. Innan var det en igenvuxen slyig tomt, idag är grus utlagt och gräs sått.

Många behöver nu vara med och hjälpa till när det nu ska börja gjutas och bäras ner redskap. Ulla Rickardsson har redan börjat se sig om även utanför arbetsgruppen för arbetskraft.

- Jag tvingade just på en man här, kom hit ner och bär sten, för nu ska vi bygga en trojaborg. Allt bygger på att det finns ett frivilligt arbete i botten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista