Laholm

Skolorna ska spara med färre elever

1:18 min

Antalet elever fortsätter att minska på framför allt högstadiet i Laholm. Värst är det för skolan i Våxtorp och Lagaholmsskolan och när höstterminen  börjar ska förslagen om bantningar och nerdragningar vara klara.

Kent-Arne Andersson är ordförande i barn- och ungdomsnämnden:

– Det är klart, det kommer säkert att bli personalnedskärningar.också framöver här, men det är ingenting definitivt bestämt utan här kommer man tillbaka från verksamheten innan hösten med förslag och presenterar dessa, säger Kent-Arne Andersson som är ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Det handlar om omfattande nerskärningar.

– Ja, vi har ju ett befarat underskott, men det får ju inte rusa iväg någonstans, säger Kent-Arne Andersson som hoppas att inte andra skolor ska drabbas av besparingar

En annan omdiskuterad skolfråga i Laholm är hur det blir med den nya skolan i Hishult. Ska den byggas och när och hur i så fall? Hishultsborna har varit oroliga, men en ny skola blir det, även om en del återstår att reda ut.

– Vi är inte riktigt överens med teknik- och servicenämnden. Från teknik- och service säger man att det inte går att  påskynda  fortare än att det skulle vara färdigt vid årsskiftet 2013-14. Jag har ju hävdat att vi ska driva på lite fortare.

- Men det ser ju bättre ut nu. Det är  fastställt från alla parter att det är en ny skola vi ska ha, säger Kent-Arne Anderrson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista