Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
Halmstad

Vattnet åter drickbart i Sennan

"Vattnet är friskt och normalt"
1:01 min

Under förutsättning att man spolar vatten i kranen under 5 minuter först går det nu att använda vattnet i Sennan. Vattnet vid Kårarps industriområde, vid E6an, visar fortfarande ett för högt pH-värde.

Halmstad kommuns arbete med att få tillbaks tjänligt dricksvatten i de ledningar som igår fick för högt pH-värde har nu gett resultat i Sennan. Anna Wallefors är kommunikatör vi teknik- och fritidsförvaltningen:

– Vattnet i Sennan är klart att dricka. Alla pH-mätningar där visar på normalt pH-värde, säger hon.

Men man får inte dricka det innan man spolat ur sina ledningar. Man måste spola i ungefär fem minuter innan man börjar använda vattnet.

– Men det vattnet som kommer ut sen är friskt och normalt, säger Anna Wallefors.

Gäller detta även vid Kårarpområdet?
– Där Servera och Biltema ligger, intill motorvägen, är det fortfarande för höga pH-värden, så där kan man fortfarande inte använda vattnet. Det är slutet av ledningen, så den kommer spolas sist. Det är där vi har stängt av, säger Anna Wallefors och fortsätter:

– Det är bara de som bor i Sennan som behöver spola, för alla värden har varit normala sen igår kväll i övriga delar av stan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".