Halmstad

Skolpersonal skickar brev missförtroendebrev

1:40 min

Personal på Sturegymnasiet i Halmstad riktar nu en stark misstroendeförklaring till utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen. Framförallt till förvaltningschefen.

Detta på grund av de föreslagna besparingarna i gymnasieskolorna i Halmstad.

I ett brev som skickats till kommunen skriver dom bland annat att "förtroendet för förvaltningen är nu så lågt att det troligtvis inte går att bygga upp igen".

"Det känns som att besluten fattats av människor som varken vet något om skolan eller vill veta något om skolan" är en annan av de mycket kritiska formuleringar som finns i brevet.

Thomas Karlsson är dramapedagog på skolan:

– Bitvis i brivet riktar vi en ganska stark kritik till förvaltningens information. Här finns mycket man kan samtala om, men utgångspunkten är att förvaltningens förslag kommer som en blixt. Tankarna om neddragningarna har funnits länge men ingen har tagit tag i det, säger han och fortsätter:

– När informationen når oss så är det som att förslaget är fastlagt trots att beslutet inte är taget i en politiskt nämnd. Vi som arbetar har inte fått möjligheten att beskriva vår syn på det.

Brevet ska landa till Förvaltningen och dess ledning idag, och utöver det har man också sett till att det högst beslutande politikerna i kommunen fått ta del av brevet.

– Det finns alltid en risk att information försvinner och med tanke på förtroendekrisen tänkte vi att ju fler som får reda på vår bild från ursprungskällan desto bättre, säger Thomas Karlsson som tillsammans med andra i personalen har varit med och författat brevet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista