Foto: Rikard Collsiöö/Scanpix
Halmstad

Förvaltningschef svarar på besparingskritik

1:06 min

Personal på Sturegymnasiet i Halmstad är missnöjd med hur utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen hanterat förslaget att spara pengar. Nu svarar förvaltningschefen på kritiken.

Kritiken riktas framförallt till hur förvaltningschefen, Annika Venneberg, har hanterat förslaget att spara pengar och minska antalet lärare.

I ett brev som skickats till kommunen skriver den kritiska skolpersonalen bland annat att "förtroendet för förvaltningen är nu så lågt att det troligtvis inte går att bygga upp igen".

"Det känns som att besluten fattats av människor som varken vet något om skolan eller vill veta något om skolan" är en annan av de mycket kritiska formuleringar som finns i brevet.

– Jag tror att vi behöver vara mycket närmre och mycket mer ute. Jag har en väldigt stor förvaltning med väldigt många olika inslag. Allt från arbetsmarknad, till daglig verksamhet, vuxenutbildning och gymnasieutbildning, säger Annika Venneberg och fortsätter:

– Jag försöker vara ute så mycket jag bara kan. Det är mycket möjligt att i vissa lägen får man lägga mindre tid på vissa verksamheter om mer tid på andra. Och det får jag ta till mig,

Så idag ser du annorlunda på det?
– Lärare behöver hela tiden få god information och gott stöd i den här processen. Men jag vill inte förringa processen, den är smärtsam, säger Annika Venneberg och fortsätter:

– Om den går igenom är det jag som är ytterst ansvarig för att arbeta med det och då är det inte underligt att det är mig de skjuter på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista