Rutschkanor på Äventyrslandet i Halmstad. Foto: Sveriges Radio
Halmstad

VD ser inte rutschkanor som svartbyggen

Äventyrslandets VD Mikael Andreasson tycker att vattenrutschkanorna ryms inom de byggregler som gäller för parken i dag. Men eftersom kommunen vill ha en bygglovsansökan är en sådan på gång.

– I lagtexten står det att man behöver inte söka bygglov på vattenrutschbana och vi har bygt två tidigare utan att behöva söka bygglov, säger Mikael Andreasson, VD på Äventyrslandet.

Mikael Andreasson säger också att man tagit grannarnas klagomål om störande buller på allvar och jobbar aktivt för att minska dom. Man har byggt en ljudavskärmande glasvägg och mer glas ska monteras. Berg- och dalbanan har fått tystande gummiisolering och lådbilarna togs bort för att de lät för mycket.

Även säkerheten följer EU-certifieringar och håller måttet i kontroller, säger Mikael Andreasson, apropå olyckan då en flicka skadade sig i vattenrutschkanan i förra veckan.

Han säger också att Äventyrslandet trivs på nuvarande plats och några planer på att flytta till annat läge i Halmstad finns inte.

– Vi är inte ute efter att bygga ett Liseberg utan en trevlig familjepark. Och eftersom vi kommer från Halmstad vill vi gärna att parken ska ligga i Halmstad och gynna staden, säger Mikael Andreasson.

Vad tycker du om detta?

Kommentera gärna artikeln eller hör av dig till oss om du har funderingar, åsikter eller vittnesmål nyheter.halland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista