Krönleins bryggeri. Foto: Göran Frost/Sveriges Radio
Halmstad

Krönleins VD nöjd med IKEA-affär

1:02 min

Krönleins VD hoppas att IKEAS beslut att låta halmstadbryggeriet producera möblejättens nya ölmärke ska få stor betydelse.

– Vi tycker det är fantastiskt roligt naturligtvis, säger VD Carl Krönlein.

Vad betyder detta för ett litet bryggeri som ni?
– Det är en liten fjäder i hatten, vi är väldigt stolta.

Hur mycket öl ska ni brygga åt IKEA?
– Jag kan tyvärr inte uttala mig om ölet eller om volymer. Det är en legoproduktion så det är IKEA som får svara på de frågorna.

Det är inte mycket som Carl Krönlein vill eller anser sig kunna säga om att halmstadbryggeriet blivit leverantör till IKEA.

En förklaring är förstås att inte IKEA idag själva knappast vet hur mycket öl det kan bli fråga om. Lanseringen har börjat i England, och ska sen fortsätta över världen i IKEAS matbutiker.

I många år har det diskuterats om bryggeriet ska eller måste flytta ut ur centrala Halmstad. Både kommunen och Länsstyrelsen har velat detta och en tomt har funnits reserverad ute vid E6. Men nya samarbetet kommer leda till en flytt vill Carl Krönlein inte svara på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista