På campingen i Lilla Tjärby har de vana deltagarna Bengt Hedenstedt, Annie Johansson och Ingmar Karlsson slagit upp sina tält.Foto: Sara Hector, SR
Laholm

Sexdagars lockar 200 till Laholm

1:13 min

Med start i morgon ordnas för 23:e året i rad Motion 6-dagars i Laholm, i år litet i skuggan av jätte-evenemanget O-ringen som pågår samtidigt i Halmstad. Men 200 cyklister väntas komma till Laholm, en hel del danskar som gillar Hallandsåsen, berättar Fredrik Stjernfeldt, ordförande i arrangerande Laholmscyklisten.

– Ja danskarna tycker om Hallandsåsen. Den är perfekt att köra på. Här är väldigt fin natur runtomkring så vi är mycket hemmablinda, säger Fredrik Stjernfeldt, ordförande i Laholmscyklisten.

Vad är det som är så fantastiskt med att cykla här?

– Bilfria vägar nästintill, fin asfalt och fin natur.

Vilka kan vara med?

– Alla, alla som har en cykel, tycker om att cykla och har en cykelhjälm.

De senaste åren har deltagandet ökat. Laholmscyklisten räknar med att det kommer ungefär 200 personer under veckan. Men de hoppas också på många sena anmälningar.

– Av de som kommer kör nog hundra av dem hela loppet och hundra halva, säger Fredrik Stjernfeldt.

Under kommande vecka anordnas lopp alla dagar i veckan utom onsdag. Man kan välja på att köra alla sex dagar, tre dagar eller en dag. På campingen i Lilla Tjärby har Bengt Hedenstedt, precis anlänt. Han är med för 23:e året i rad och har till och med flyttat till Laholm tack vare 6-dagars-loppet.

Flyttade till Laholm för cykelloppets skull

– Jag bodde i Uppsala och körde det här loppet i tjugo år. Och så blev jag pensionär och då beslöt jag mig för att flytta hit för att komma närmare starten. För det är ett sådant oerhört trevligt lopp. Trevliga vägar, inte alltför mycket folk, lugnt och fridfullt och nästan ingen biltrafik, säger Bengt Hedenstedt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista