Anton Kroksmyr från Växjö var på plats på invigningen och tittade på flaggparaden med farfar Ove Kroksmyr. Foto: Sara Hector, SR
Halmstad

Efter fyra års jobb - O-ringen invigd

1:22 min

Med flaggparad och tal invigdes igår den 48e upplagan av Oringen på Galgberget i Halmstad. Generalsekreterare för Oringen Halland Roger Djupsjö var nöjd med att äntligen vara framme vid starten.

– Äntligen. Det känns ju att man har hållit på att förbereda det här nu i fyra år!

– Så det känns jätteskönt nu att vi är framme vid genomförandet, det har man längtat efter, säger Roger Djupsjö.

Allt som allt under veckan hålls 21 tävlingar där sammanlagt där 162 segrare ska koras. Man räknar med 17-18 000 deltagare under Oringens alla dagar och festivalstämning råder i Oringenstaden som byggts upp på försvarsmaktens område på Galgberget i Halmstad.

- Ja, vi har alltså byggt upp en hel stad med närmare 3000 husvagnsplatser. Så det bor ungefär 12 000 människor här uppe, säger Roger Djupsjö.

Det blöta vädret som varit innan, har ni haft några problem med det?

- Ja, jag har sovit lite dåligt ibland på nätterna när det har trummat på plasttaket utanför mitt sovrum. För när husvagnar ska in och ut på olika fält så kräver det att marken har en viss bärighet och på vissa ställen är det blött just nu. Men hittills har vi lyckats lösa det

Och så blir det fint väder i veckan.

- Just nu ser det ut som det det absolut blir mycket finare väder i veckan och till och med varmare, så det är jättehärligt att höra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista