Laholm

Ekonomiska bekymmer för Skummeslövsbadet

0:50 min

Skummeslövsbadet har ekonomiska bekymmer igen. Det är nu sista året med kommunalt bidrag och fortfarande återstår frågan hur elkostnaderna ska kunna kapas. Samtidigt har årets sommar inte gett det kassainflöde man hoppas på.

– Det går inte så lysande bra,  vi har en elkostnad som är alldeles för hög. Sen är vi väldigt väderberoende, säger Elver Åkesson i Skummeslövsföreningen.

När skummeslövbadets förening fick köpa badet för en krona var badet i stort renoveringsbehov. Nu har mycket gjorts men fortfarande brottas man med stora elräkningar, och tanken har varit att installera en solfångaranläggning för att få ner dom kostnaderna. Men det saknas fortfarande pengar. 

- Nej, vi har inte fått igång den ännu. Det kostar alltså 200 000 kronor till för att få igång solvärmeanläggningen och de pengarna finns inte att investera, säger Elver Åkesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista