Christer Sandberg framför skeppet som ska till Gaza. Foto: Sarah Görsch/Sveriges Radio,
Varberg

Ship to Gaza på besök i Varberg

1:34 min

Estelle, Ship to Gazas skepp, har anlänt till Varbergs hamn, ett av stoppen i Sverige innan skeppet fortsätter till Gaza. Christer Sandberg från Ship to Gazas lokalorganisation i Varberg var en av de som mötte upp skeppet vid hamnen idag.

– Skeppet är ju väldigt i ögonfallande, ett stort segelfartyg som syns tydligt. Det drar ju hit folk och fäster uppmärksamheten på detta. Det är ju väldigt kul att de väljer just Varberg eftersom vi har ett stort engagemang för Palestina, säger  Christer Sandberg.

Ship to Gazas skepp Estelle ligger i Varbergs hamn fram till i morgon, sedan bär det av vidare till Göteborg. Slutdestinationen är Gaza och målet är att skapa opinion kring Israels blockad mot Gaza. Med på skeppet finns också en del förnödenheter som det råder brist på i Gaza, som mediciner och reservdelar till vattenpumpar.

I år är första gången som Ship to Gaza gör flera stopp i Sverige innan resan till Gaza. Under Varbergsstoppet vill man väcka folks intresse genom olika aktiviteter vid skeppet. Jan Myrdal  höll tidigare idag ett tal och varbergstrubaduren Kalle Karlsson framträdde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista