Orientering

De har 250 löpglada patienter om dagen

4:14 min

Personalen i O-ringens sjukvårdstält har haft några intensiva dagar - de tar hand om 250 patienter om dagen, och får plåstra om allt ifrån krosskadade skallar till ormbett. Senast i eftermiddag var det en kvinna som bröt lårbenshalsen.

Trots att det är många patienter att ta hand om och många som sliter i honom trivs läkaren Pontus Inerup på jobbet.

– Jag trivs när man har tusen järn i elden. Man har radiokommunikation i örat och telefonen som ringer. Alla tycker och sliter i en, men det trivs jag med.

O-ringer har nästan dubbelt så många deltagare som OS, därför är det kanske inte så konstigt att sjukvårdstältet har 250 patienter om dagen.

– Idag är det över 20 000 som springer, alltså två stycken OS i London, säger Pontus Inerup.

I veckan som gått har skadorna varierat. Det har bland annat varit rejäla fallskador och skador från taggtråd. Men sjukvårdspersonalen har också märkt av att det finns mycket ormar i området.

– Det var en som kom in med en orm i benet. När han sprang så hängde ormen kvar i benet. Den hade hängt efter honom lite, jag vet inte om den satt fast i huden eller i kläderna, men han fått ett bett så den måste ha penetrerat huden på något sätt, säger arbetsterapeuten Nina Persson.