Foto: Johan Davidsson/Sverige Radio.
Orientering

”Vi har bara hjälpt gråtande töser och pojkar”

1:13 min

Årets O-ringen börja närma sig slutet, det halländska arrangemanget hade inte kunnat bli verklighet utan alla funktionärer från orienteringsklubbarna i hela länet.

En av funktionärerna är Ingemar Gustavsson från Tvååkersklubben OK Nacke. Igår servade han och hade uppsikt över 22 kontroller. Gentemot orienterarna är han och hans klubbkollegor strikt neutrala, i nästan alla fall.

– Vi vet ju var kontrollerna sitter och de kommer och försöker fråga oss, men vi har bara hjälpt gråtande töser och pojkar.

Trots att O-ringen går i trakterna kring Halmstad så kommer funktionärerna från hela länet. Från Ingemar Gustavssons klubb OK Nacke är de106 stycken som hjälper till. Och det är inget slappt arbete.

– Klockan ringde klockan tre, min kompis Lennart ringde för säkerhets skull  och sen var han hemma hos mig kvart i fyra och hämtade mig.

Och när löparna har sprungit färdigt för dagen gäller det för funktionärerna att börja jobba inför morgondagen.

– Nu efter detta ska vi plocka ner enheterna , och de ska ner fort som bara den för de ska programmeras om till imorgon, säger Ingemar Gustavsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista