Superettan i fotboll

Oavgjort mellan Varberg och Värnamo

3:06 min

Det blev en händelserik match på Påskbergsvallen i Varberg när Värnamo kom på besök. Matchen slutade 1-1 och båda lagen missade varsin straff och båda lagens målgörare blev utvisade.

Varberg inledde bäst och skapade en hel del farligheter. Hemmalaget fick en straff i den 33:e minuten, men målvakten i Värnamo, Bill Halvorsen, räddade Jonatan Bergs straff. Minuten senare var det gästerna som tog ledningen genom Vlado Zlojutro.

I halvtid var det alltså Värnamo som ledde med 1-0 och i pausen passade Varbergs Bois på att presentera ett nyförvärv. Han heter Christoffer Karlsson och kommer från allsvenska Åtvidaberg.

Också i den andra halvlekens inledning handlade det mycket om Varbergs Bois och i den 68:e minuten kom en rättvis kvittering, då Gabriel Altemark Vanneryr kvitterade till 1-1, vilket så småningom också blev slutresultat, men Värnamo hade ett gyllene läge att ta med samtliga tre poäng hem till Småland, då man när det återstod fem minuter fick en straff, men Jonathan Ring sköt den i ribban. Båda lagen fick varsin spelare utvisad mot slutet av matchen, först Värnamos Vlado Zlojutro och sedan Varbergs Gabriel Altemark Vanneryr, alltså matchens båda målgörare. 1.910 åskådare fanns på plats på Påskbergsvallen.