Varberg

Kommunens bro ska prövas

En fastighetsägare i Värötrakten som fått sin källare översvämmad har vunnit en halv seger. Bron som han tror är anledningen till flera översvämningar ska nu prövas.

Det var när Stråvalla skulle få kommunalt vatten och avlopp för tio år sen, som kommunen passade på att bygga om en bro över bäcken Ströan.

Därefter har husägaren haft flera översvämningar i källaren. Han säger att han tror att rören som leder vattnet genom den nya bron är för klena, särskilt som den nya bron också är högre än den gamla och därför stoppar upp vattnet mera.

Husägaren har tidigare inte haft någon framgång när han klagat hos Länsstyrelsen. Där tror man inte att problemen beror på den nya bron.

Men Mark- och miljödomstolen tror att bron kan vara underdimensionerad och domstolen slår fast att Varbergs kommun måste söka tillstånd eller åtminstone anmäla bron över Ströan. Brobygget ska nu prövas ordentligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista