Foto:Claudio Bresciani/Scanpix.
Halmstad

Pantbud samlar pant för svårt sjuka barn

1:21 min

Vi blir sämre på att panta våra burkar och flaskor när vi är utomhus. Under sommaren har därför Returpack skickat ut så kallade pantamerabud för att ta vara på panten. De finns på fem olika semesterorter i Sverige, bland annat i Halmstad.

– Vi är generellt sätt jätteduktiga på att panta i Sverige, men sen när man är någonstans utanför hemmet där det inte finns någonstans att bli av med sina burkar och flaskor på då blir vi lite sämre, säger Katarina Lundell som är kommunikationschef på Returpack.

Under fyra veckor cyklar pantamerabuden runt i olika semestertäta städer i Sverige, bland annat i Halmstad. Det är första gången man provar på denna typ av pantinsamlande, och Katarina Lundell tycker att det har gått bra.

- - De har tyckt att det har varit skojigt och de har blivit väl mottagna. Många har sjungit pantamera-låten när de har sett de här buden och tyckt att det varit ett skojigt inslag i parker och så vidare.

Alla pengarna som kommer in genom panten skänks till stiftelsen Min stora dag och går därmed till svårt sjuka barn.

-- Nu har vi kört i tre veckor och det vi vet är att vi fått in ungefär 200 säckar på de har ställena, säger Katarina Lundell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista