1 av 2
Killingen som fortfarande lever på Vallarnas minizoo. Foto: Olof Andersson/Sveriges Radio.
2 av 2
Det har varit tufft för personalen efter att killingarna har dödats, berättar Carolina Mårtensson. Foto: Olof Andersson/Sveriges Radio.
Falkenberg

Killingar dödade på minizoo

Besökare: ”Ofattbart hur någon kan göra så”
1:26 min

På kort tid har fyra killingar på Vallarnas minizoo i Falkenberg dödats. Igår hittade parkarbetarna den fjärde ihjälslagen en bit ifrån stallet. Någon eller några hade passat på att ta den när personalen var på lunchrast, nu finns det bara en killing av fem kvar på vallarna.

– Vi misstänker att den har blivit ihjälslagen. Av att döma av sättet den låg på, tror vi att de har hållit den i bakbenen och slagit den i trädet, säger Carolina Mårtensson, som är parkarbetare på Vallarna.

Väntade de tills ni åkte på lunch så att det var fritt fram?

– Det känns så, säger Carolina Mårtensson.

När Carolina Mårtensson och hennes kollega kom tillbaka från lunchen igår, saknades ytterligare en killing. Det var den fjärde killingen som dött inom loppet av tre veckor.

När de första försvann, trodde de att det var en lössläppt hund som hade tagit killingarna. Men den här gången hade någon, eller några, tagit sig in i stallet genom en liten lucka på sidan och sedan tagit med killingen och slagit ihjäl det mot ett träd för att sedan lämna det där.

– Det är helt ofattbart att de kan göra så. Och på ett såpass brutalt sätt, säger Malin Johansson som var i parken idag. 

Och där var även Emma Gunnarsson och hennes son Loui.

– Det är fruktansvärt! Det går inte att förstå att något sådant kan hända på Vallarna i Falkenberg. Den som har gjort detta måste vara pantad i huvudet, säger Emma Gunnarsson.

Än så länge har polisen inga spår efter vem eller vilka som kan ha haft ihjäl killingarna. Parkarbetarna på Vallarna i Falkenberg har nu fått sätta in extra åtgärder för att hålla den sista killingens i säkerhet.

– Mamman och killingen som är kvar ska vara instängda dygnet runt och vi har fixat en bättre låsanordning på luckorna in till stallet, säger Carolina Mårtensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".