Kungsbacka

Miljöpristagare gör bok om Kungsbackas natur

"Slutet på mitt projekt"
1:35 min

Naturfotografen Annette Selldéns arbete med att dokumentera de femton naturreservat som finns i Kungsbacka ska nu bli bok.

Annette Selldén fick 2011 Kungsbacka kommuns Miljöpris. Hennes arbete har tidigare resulterat i bland annat en utställning i Kungsbacka Konsthall, "Miljökalendern", som delades ut till alla hushåll i Kungsbacka. Nu ska det även bli en bok.

– Det känns som slutet på mitt projekt att sätta det hela på print, så att säga. Boken ska heta "Kungsbacka - en bok om naturen". Den blir runt 180 sidor, med mycket bilder, säger Annette Selldén

Du skriver den själv, har tagit fotona själv och ger ut den i eget förlag. Varför?

– Jag vill själv styra hur jag vill lägga fram bilder och text. Jag känner att jag vill vara chef över det själv.

Hur ska boken finansieras?

– Jag hoppas att så många som möjligt förbeställer boken, det är på det sättet som jag måste jobba. Företag och organisationer kan köpa den till bland annat representationsgåva eller julkapp till anställda.

Vad förmedlar du med texterna och bilderna?

– Jag vill förmedla min upplevelse av naturen. Men framförallt förmedla kunskap om naturreservaten, vad som finns där och vad som krävs för att vi ska ha denna fina natur, säger Annette Selldén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".