Western-tema på Killhultsfestivalen. Foto: Göran Frost/Sveriges Radio.
Laholm

Tionde året för Killhultsfestivalen

"Jag tar ett år i taget"
1:23 min

Zeke Zzzypte, Cherry Tess and her Rythm Sparks, Reverend Bob och publikfavoriterna Tennesee Drifters. Kanske inte band man hör så ofta  - men från i kväll och till sent i morgon natt kan de både ses och höras på Killhultfestivalen.  Årets upplaga har en speciell prägel, enligt festivalgeneral HC Johansson.

– Framför allt så är det tioårsjubileum och det är obegripligt egentligen att man har orkat med det så länge. Det är ju ett jäkla hålligång på tre scener. Vi har en akustisk uppe i skogen, sen har vi en inomhus där vi kör bluegrass, old time country, hillbilly och sen har vi den stora scenen där vi kör lite mer modernare country.

Killhult, mellan Hishult och väg 24 längst ner i det sydöstra hörnet av Halland, är sig inte likt dessa dagar, med camping på den nyslagna ängen på ena sidan vägen, en stor parkering på den andra, och gott om folk bland träden och den lilla klungan hus, allt och alla i påtagligt westernstuk.

– Vi har alltid vår tävling ”bästa-western-klädsel”.

Någonstans här på festivalområdet står den mekaniska tjuren också?

– Jajemensan, usch, jag har lyckats klara mig från den alla år. Den passar jag mig för.

Nu ryktas det att den tionde Killhultsfestivalen kanske också blir den sista.

– Vi har blivit mindre och mindre folk i klubben här som håller i det. Vi får se, men jag tar ett år i taget.

Nu när festavlen går igång, hinner du med att stanna upp och bara luta dig tillbaka och tänka ”det här är kul”?

– Man får gömma sig någonstans så man får vara ifred. När man hör alla dessa band live och man kan stå och se, det är det det handlar om helt enkelt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".