Malin Jeppsson lärare på Smedingeskolan. Foto: Sarah Görsch/Sveriges Radio
Kungsbacka

Facebook ska användas till undervisning

"En jättetillgång"
1:28 min

Inför skolstarten satsar Kungsbacka kommun på IT i undervisningen. På flera skolor ska eleverna få surfplattor på försök och lärare utbildas i hur man kan använda sociala medier i skolan.

Malin Jeppsson lärare på Smedingeskolan ser fram emot att få läsplattor i undervisningen.

– Jag tror det blir en jättetillgång. De är smidiga att ha med sig ute och har man en presentation på duken kan eleven bara gå fram och fota.

I Kungsbacka har alla elever på högstadiet, sedan en tid tillbaka, egna datorer i undervisningen. Nu får en del elever på Smedingeskolan och Hålabäcksskolan varsin surfplatta på försök. Fungerar det bra kan även andra skolor i kommunen få läsplattor snart.

Inför skolstarten får lärarna på Smedingeskolan också tips på hur de kan använda sociala medier i undervisningen. Malin Jeppson har sedan några år använt Facebook för att kommunicera med sina elever.

– Framför allt har jag använt det mycket genom att jag coachat, kanske med läxor och sådant. Om det är någon som inte förstått en uppgift så kan vi chatta. De vet om att även om jag står som online så är jag inte alltid tillgänglig.

--Framför allt tänker jag att vi kan börja jobba ännu mera aktivt med Facebook det här läsåret. Finns vi där eleverna finns så har vi lättare att skapa bättre relationer, säger Malin Jeppsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".