Foto: SR Halland
Halmstad

Inget bygglov till restaurang Salt

"Ett oväntat beslut"
1:26 min

Byggnadsnämnden i Halmstad säger nej till förslaget om ny detaljplan om bygglov för resturang Salt i Tylösand.

En majoritet av politikerna har tidigare varit positiva till att ge bygglov till resturangen, och det har varit många turer fram och tillbaka. Men den här gången kunde oppositionen med hjälp av Miljöpartiet rösta ner förslaget med 5 röster mot 4.

Anledningen till att man den här gången röstat ner förslaget till detaljplan är att det blir ett för stort ansvar på byggnadsnämnden som myndighet om resturangen skulle skadas av till exempelvis en storm.

 – Byggnadsnämnden blir ekonomiskt ansvarig för en eventuell förstörelse av en framtida restaurang. Eftersom Salt blåst bort två gånger så kan man inte enligt den nya bygg- och planlagen inte tillåta någon ny byggnation beroende på skador av naturkrafter, säger Leif grenlund (S).

Ännu är det inte helt klart hur det kommer att bli för resturang Salt. Förslaget ska vidare i fler instanser.  Leif Grenlund vågar inte sia om hur detta kommer att sluta, trots att han är nöjd med gårdagens beslut.

– Trots allt har vi en majoritet i kommunfullmäktige som hittills varit  positiv till byggnation. Hur det kommer att sluta har jag ingen aning om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".