Fredrik Ljungberg lämnade sin sista klubb, japanska Shimizu S-Pulse, i februari i år. Foto: Scanpix

Ljungberg lämnar fotbollen

*Beslutet har vuxit fram"
1:09 min

Den före detta landslagsspelaren i fotboll, Fredrik Ljungberg, avslutar sin framgångsrika karriär, rapporterar flera medier.

Fredrik Ljungberg har lämnat ett citat genom sin agent:

"Det är med bitterljuv känsla som jag väljer att avsluta min fotbollskarriär. Ett beslut som har vuxit fram efter sex månaders spelförbud. Jag har under min fotbollskarriär haft möjlighet att spela med några av de främsta fotbollsspelarna i världen, samt lag i världseliten. Jag är tacksam för allt fotbollen har givit mig och alla fantastiska människor jag har träffat under min karriär.

Ljungberg som blivit 35 år har vunnit allsvenskan med Halmstads bollklubb, vunnit Premier League med Arsena och spelat 75 landskamper. Sin sista match spelade han för japanska Shimizu S-Pulse i vintras.

– Han har haft spelförbud från FIFA i sex månader. Det här är ett beslut som vuxit fram under den här tiden. Han meddelade oss detta i onsdags morse, säger Ljungbergs presskontakt Lili Assefa.

Fanns det några alternativ?
– Ja, det fanns det. Vilka kan jag inte kommentera, men det fanns flera, både i England, USA och Asien.

Var det ett svårt beslut?
– Han har haft månader att tänka och göra annat och då kände han att motivationen fanns inte där längre på samma sätt.

Är hoppet ute nu att han ska börja spela fotboll i HBK igen?
– Det får Fredrik svara på själv om några dagar när han landat lite.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".