Den vattenfyllda viadukten under E6, på väg 765, där en bil körde fast på måndag morgon. Foto: Lyssnarbild
HALLAND

Bil körde fast i vattenmassorna

Imorse körde en personbil fast i en viadukt utanför Varberg som vattenfyllts efter helgens regn. Framförallt mellersta och norra Halland drabbades under helgen av våldsamma skurar.

En förbipasserande bil såg bilen stå fast i vattnet i en viadukt under E6, på väg 765 i Hunnestad utanför Varberg, och ringde in till SOS. Passagerarna i bilen löste det dock själva med hjälp av andra förbipasserande och kom loss utan räddningstjänstens hjälp. Vägen är fortfarande avstängd.

Helgens regn drabbade mestadels mellersta och Norra Halland. Enligt SMHI kom 107 millimeter regn på söndagen i Källsjö, i norra Halland. Många lokaler svämmades över, bland annat ett lager på Gekås och flera källare i Varberg.

Vatten trängde in i radiostationen Grimeton och delar av körbanan på väg 153 mellan Rolfstorp och Ullared rasade, samma gällde väg 815 mellan Rolfstorp i Skällinge. På de vägarna är det fortsatta problem under måndagen. Även väg 819 från Pungen till St Böttås är delvis översvämmad.

Vattnet orsakade också ett par trafikolyckor i helgen på E6an mellan Getinge och Slöinge söder om Falkenberg - polisen misstänker att de hade med vattenplaning att göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".