Dag Hultefors, ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Foto: Sara Leverin/Sveriges Radio.
Halmstad

M vill ha bättre lärarlöner

"Bra lärare ska ha bra betalt"
1:12 min

Bra lärare ska ha bättre betalt. Det är en förändring som Dag Hultefors, moderat och ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Halmstad vill se.

Får bra lärare bättre betalt tror Dag Hultefors att fler elever får bättra resultat i skolan.

– Det handlar bland annat om att åstadkomma en större lönespridning bland lärare. Duktiga lärare ska ha bra betalt.

Dag Hultefors som är ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden anser att lönespridningen bland lärare i Halmstad kommun är alldeles för liten. Bättre lön till bra lärare kommer enligt honom leda till en rad förbättringar inom skolväsendet.

– Dels att det lockar fler duktiga elever till lärarutbildningen och att det lockar fler duktiga lärare till Halmstad. Med duktiga lärare får vi bättre resultat, för det är i klassrummen som utbildningsreslutaten grundläggs, säger Dag Hultefors.

Pengar - en slags morot för lärare som anses vara bra på det dom gör är alltså en åtgärd för att komma åt problemet med att allt för få elever når kunskapsmålen. En annan är att se över lärarnas krav på dokumentation.

– Lärarna kanske under de senaste åren har fått för många uppgifter. Vi måste titta på det här med dokumentation, om det går att ta bort onödig eller förenkla på något sätt, fortsätter Dag Hultefors som är ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Halmstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".