De elever på Kattegattgymnasiet som har sen lunch får ofta äta rester, eftersom maten inte räcker till. Arkivfoto: Roger Vikström/SR Halland
Halmstad

"Har man sen lunch är maten slut"

"Rektorn: Jag har aldrig blivit utan mat"
1:53 min

Eleverna på Kattegattgymnasiet i Halmstad får inte den mat de blivit lovade. I stället får de köa för upphackade rester från gårdagen, hävdar klagande föräldrar.

Bristerna när det gäller maten på Kattegattgymnasiet har nu också påtalats i ett brev från en förälder till Halmstad kommun.
   Enligt brevet har det hänt flera gånger att den utlovade maten varit slut och att eleverna blivit utan basmat, som potatis, ris, eller pasta.

Skolsköterskan Haidi Daneshmir vill inte bli intervjuad på band men bekräftar bilden. Hon säger till Radio Halland att hon har hört klagomål från flera elever. Klagomål som hon också fört vidare.


Eleverna på skolan känner väl igen problemet:

– Äter man sent så får man inte dagens mat, utan får ta rester. Det är inte gott, säger en elev.

Men det finns annan mat så ni slipper gå hungriga?

– Nej, det finns rester. Mat från igår eller ännu senare än det.

Har ni klagat?

– Ja, de brukar säga då att man får äta mer hemma.


Kattegatt-gymnasiets rektor, Tommy Persson, äter en del själv i skolmatsalen.

– Jag har aldrig blivit utan mat, men jag kommer kanske tidigare när det inte är lika högt tryck. Jag har hört att maten kan ta slut, det är ingen nyhet för oss.

Han säger att de pratar med kökspersonalen om problemet och att de pratar med kökspersonalen för att rätta till problemet.

– Det är ju inte vårt ansvar. Vårt ansvar är naturligtvis att eleverna ska må bra på skolan och att vi ska ha en trivsam skola. Vi har en god dialog med köket och pratar om de här sakerna. Vi hoppas att de tar till sig detta och rättar till det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".