Michael Cassaras (M). Foto: Sara Hector/Sveriges Radio.
Kungsbacka

Cassaras betalar 40 000 efter förlikning

1:37 min

Kungsbackapolitikern Michael Cassaras företag får efter förlikning betala 40 000 kronor till två före detta anställda. Facket stämde företaget inför Arbetsdomstolen, för att bolaget inte förhandlat med facket på rätt sätt i samband med uppsägning.

Dessutom stämde männen bolaget på innestående lön.

Nu har parterna nått en förlikning, som innebär att männen får 20 000 kronor var. Samtidigt tvingas Metallfacket betala 8 000 kronor till företaget, eftersom en del av stämningen drogs tillbaka efter en tid.


Michael Cassaras betecknar
utgången som en seger. Han uppger att IF Metall och de båda anställda dessutom begärde sammanlagt 125 000 kronor i skadestånd som de inte fick. De pengar som betalas ut gäller enligt Cassaras enbart semesterersättning, som det aldrig rått någon oenighet om:

– De insåg att de inte hade något att komma med. Jag hade inte förhandlingsvägrat.

– Jag har inte betalat ut en krona i skadestånd, varken till facket eller de här båda killarna. Att jag är politiker i Kungsbacka innebär inte med automatik att jag är skyldig till något, även om det ibland kan verka så.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista