Michael Cassaras (M). Foto: Sara Hector/Sveriges Radio.
Kungsbacka

IF Metall: "Ingen seger för Cassaras"

Det var fel av Kungsbackapolitikern Michael Cassaras att beskriva utslaget i Arbetsdomstolen som en seger för hans företag. Det menar IF Metalls förhandlingschef Christer Persson.

I Hallandsekot i går sa Michael Cassaras att det faktum att hans bolag inte behöver betala något skadestånd betyder att han måste ha haft rätt. Men IF Metall ger en annan bild.

Enligt förhandlingschef Christer Persson så var det först under hot om rättegång i Arbetsdomstolen som Cassaras bolag betalade ut semesterersättning till två tidigare anställda.


När de båda männen
väl fick sina pengar gick facket med på en förlikning där de backade från kravet på skadestånd. Från början begärde IF Metall 75 000 kronor i skadestånd för att Cassaras bolag skulle ha vägrat förhandla med förbundet. Christer Persson tror att IF Metall skulle ha vunnit om man drivit den processen hela vägen.


Michael Cassaras är ordf i Miljö- och hälsovårdsnämnden och sitter i kommunfullmäktige i Kungsbacka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista