Kungsbacka

Letar boende för flyktingbarn

"Vi ska ta emot de som behöver det"
1:31 min

Nu ska Kungsbacka kommun ordna ytterligare boende för ensamkommande flyktingbarn. De sju platser som idag finns räcker inte, och behovet lär öka.

-– Vi vill ha det skyndsamt, det har varit en angelägenhet för kommunen en längre tid att få igenom det här, säger kommunstyrelsens ordförande Per Ödman (m).

Idag anlitar Kungsbacka kommun tjänster från andra kommuner för att lösa boende åt ensamkommande flyktingbarn. En del tjänstemän säger till P4 Halland att det fungerar ganska bra.


Är det också kommunledningens uppfattning att det kan fortsätta så här?

– Nej, de barn vi tar emot ska vi har i vår egen kommun, säger Per ödman.

När Frillesåsförslaget och förslaget på det boende som idag finns intill sjukhuset i Kungsbacka kom, fick de flera protester. Bland annat kom protesterna från Sverigedemokraterna i Kungsbacka.
   Men i utredningen ingår inte att ta fram nån plan för hur eventuella synpunkter på kommande förslag ska hanteras:

– Nej, vi möter det med information och tar gärna diskussionen. Vi ska ta emot de barn och ungdomar som behöver komma hit från de här länderna, säger Per Ödman.

Samtidigt som Kungsbacka kommun letar efter platser, nekades nyligen ett privat företag som ville ordna boende i Frillesås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".