1 av 2
Maria Stigsdotter Drott är utredare för lokaler på barn- och utbildningsförvaltningen i Varbergs kommun.
2 av 2
Maria Roux, bibliotekarie på Biblioteket i Träslövsläget. Foto: Sveriges Radio
Varberg

Ankarskolan byggs ut

"Skolan är nedsliten och trång"
1:57 min

Nu är det klart att Ankarskolan i Träslövsläge ska byggas om. Det blir också det en ny skolbyggnad intill den nuvarande. Det har kommunfullmäktige i Varberg beslutat.

Höstterminen 2015 ska den nya F-9 skolan stå färdig. Där ska 600 elever plus förskolelever kunna gå i skolan. Ett efterlängtat beslut för Viktoria Friman som har tre barn på Ankarskolan och ett i förskolan:

– Nu får de snabba på för skolan är väldigt nedsliten och trång.


Det har länge pratats
om att något ska göras åt Ankarskolan i Träslövsläget söder om Varberg. Skolan har vuxit ur sina lokaler, men det har inte varit klart om, hur och när något ska göras åt saken. Nu har kommunfullmäktige beslutat att satsa pengar.

– Det byggs till en ny skolbyggnad för praktiska och estetiska ämnen i bottenvåningen. På övervåningen kommer årskurs 4 och 5 att ha sina klassrum, berättar Maria Stigsdotter Drott, som utreder lokaler på barn- och utbildningsförvaltningen i Varbergs kommun

Det ska också byggas en ny konstgräsplan och nya lokaler för biblioteket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".