Halland

Dennis till final i Årets kock

"Först trodde jag inte att jag hade gått vidare"
5:41 min

Hallands hopp i Årets kock är klar för final. På tisdagen var det semifinal i Årets kock, där Dennis Säwström från Mahults herrgård gick vidare med sina rökta lammrevben.

Först trodde Dennis Säwström att han inte hade gått vidare, men på onsdagsmorgonen ringde de från tävlingen och berättade att han hade gått vidare till final.

– Det var en helt galen dag på semifinalen. Jag gick ut sist av alla, det är kanske inte det bästa. Jag var nervös från klockan sju på morgonen.

Dennis Säwström hade fått rådet att inte titta på de andra tävlande, så han höll sig undan de andra tävlandes rätter.

– Det var inte det lättaste, för jag var så nyfiken.


Tio års slit med receptet ligger bakom Dennis framgångar. Och mycket hjälp från kolleger.

– Man gör inte sådant själv, för det är dyrt. Det är som att träna till OS kan jag tänka mig. Min chef Stefan Holmström har hjälpt mig mycket, både med råd och med inköp av råvaror.


Årets kock är den största mattävlingen i Sverige, så vinnaren kan kallas svensk mästare i matlagning. Dennis Säwström har skickat in sina recept många gånger, i år är första gången han kommit med. Denna gången gjorde han sina lammrevben lite enklare.

– Jag såg att det var så de jobbade mycket, de som var med förra året. Så jag försökte att inte krångla till det så mycket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".