Varberg

Sibbarpsskolan får färre årskurser

"Bygden behöver en skola med fler årskurser"
1:46 min

Omorganisationen av Varbergs skolor kommer att påverka flera skolor på landsbygden. Bland annat skolan i Sibbarp. Och där är föräldrarna inte nöjda.

Barnen kommer nu att lämna Sibbarpskolan redan i fyran istället för i sexan, vilket föräldrarna inte är nöjda med. De anser att bygden behöver en skola med fler årskurser.

   Resorna för barnen blir också fler.

– Många av våra barn åker skolbuss redan idag, men blir det även buss till fritids också blir det ännu mer bussåkande och det tycker vi inte är bra, säger en av föräldrarna.


Föräldrarna har träffat
politikerna i kommunen och anser inte att de ser möjligheterna med skolan i Sibbarp. Föräldrarna vill utveckla skolan, istället för att skära ner.

Cecilia Alstedt har flyttat till området just för att hennes barn ska kunna gå på skolan i Sibbarp. Hon är nu mycket besviken:

– Det var mindre än ett år sedan vi flyttade hit från Örebro. Vi planerade väldigt väl var vi ville ha vår son i skolan. Vi hade hört talas om Sibbarps skola som har ett gott rykte och letade aktivt efter en gård i närheten av den.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".