Varberg

Fyrvägskorsning oroar boende

1:33 min

En farlig korsning vid södra infarten i Träslövsläge orsakar protester bland de boende. Lisa Wikstrand som är en av initiativtagarna berättar att hon känner oro för sina nära varje gång hon hör att det varit en olycka i korsningen.

Fyrvägskorsningen är olycksdrabbad vissa tidpunkter på dygnet. Köerna kan bli långa till exempel vid åttatiden på morgonen när många ska till skola och jobb.

– Alla kanske inte har tid att stanna vid stopplikten, så det uppstår förvirring. Det är svårt att bedöma avstånd och hastighet, säger Lisa Wikstrand.


Har du själv varit i närheten av någon olycka?

– Nej, det har jag inte varit. Men jag har sett mycket blåljus. Och så fort man hör talas om att det varit en olycka där uppe så räknar man in sina närstående. Det är en oro så fort man hör ambulanser.

Flera av de boende i Läjet tycker att det nu får vara nog. Kommunen har planerat för en rondell istället för fyrvägskorsning, men det är inget som man prioriterar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista